történetünk röviden
Értetlenül álltunk a jelenség előtt, hogy míg a fővárosban gombamód nőnek ki a földből egyre jobb kisüzemi/kézműves sörfőzdék, addig Székesfehérváron még csak hely sem igazán volt ahol ezekhez a sörökhöz hozzá lehetne jutni.
Több mint fél évtizedes otthoni és bérfőzés után úgy véltük az lesz a legjobb, ha nem várunk tovább és magunk eszközöljük ezt a hiányt.
Szóval adott 3 régi jóbarát, egy halom ötlet és még több már bizonyított receptúra amit most megosztunk másokkal is.
Pasztőrizálatlan, szűretlen és tartósítószerektől mentes söreink egy tradícionálisabb vonalat követnek - palackerjesztettek, tehát a fermentálás végső szakasza nem az erjesztő tartályokban hanem a palackokban megy végbe.
Reméljük, hogy jelenlétünkkel tovább gazdagíthatjuk és emelhetjük a sör kultúrát és hozzájárulhatunk a még változatosabb sörfelhozatal kialakulásához. Bízunk benne, hogy hozzánk hasonlóan az ország számos pontján további apró, minőségi helyi sörfőzde szerveződik a jövőben a lokális igények lefedéséhez.
klafa
red india pale ale
A Klafában megvan a balansz a komlós aromák és a tradícionális angol IPA-k karamellás és malátás vonala között. Könnyed édes malátás karaktere támogatja a Mosaic komló egyedi karakterét, ahol a mango és nektarin dominál. Rozsdás színét és a laza fűszerességét a rooibos teától kapja, ami remekül bújtatja a 7%-os alkoholtartalmát.
Nem utolsó sorban minden egyes pohár Klafával
egy csésze teát is beviszel :)
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 7-10 °C
A következő ételekhez ajánljuk: mandula, mogyoró és diófélék kombinációja, steak és tatár beefsteak illetve creme brulee
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, karamellmaláta,
pörkölt maláta, komló, rooibos tea, sörélesztő.
7%
grave-digger's
pumpkin cocoa stout
A Sírásó... nem magas és nem alacsony, nem kövér és nem sovány...ha a szemébe nézel, nem jegyzed meg a vonásait,
csak azt, hogy nincs benne semmi emberi...
Viszont ha a Sírásó rajtakap, hogy figyeled,az ő pillantása lehet az utolsó, amit életedben láttál...
A sírásó kedvence egy 6%-os éjfekete stout, aminek a főzéséhez tetemes mennyiségű sütőtököt használtunk fel, némi fahéj, szerecsendió és szegfűbors kíséretében. A keserédes kakaópor teszi igazán testessé és kerekké az élményt!
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, karamellmaláta, pörkölt maláta, zabpehely, pörkölt árpa, sütőtök, kakaó, komló, sörélesztő,
fűszerek (fahéj, szerecsendió, szegfűbors).
6%
mana
american pale ale
Mana (fn.):
karakterek tulajdonsága, ami a speciális képességeik használatához szükséges. A Mana szint visszatöltése ezért kiemelten fontos és minden hétköznapi hősnek (igen, neked is!) ajánlott egy fiolányi adag rendszeres elfogyasztása.
A gondos maláta választás és az amerikai komlók kombinációja járul hozzá a tökéletes sörözési élmény elősegítéséhez, az íz és aroma világa
garantáltan segíteni fog az ellazulásban!
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 7-10 °C
A következő ételekhez ajánljuk: salsa, curry és fűszeres ételek, sült és grillezett húsok, sajttorta és almáspite
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, karamellmaláta, komló, sörélesztő.
5,5%
KETTŐ
dry hopped farmhouse ale
Kettő, mert ebből egy nem elég!
Farmhouse ale: rusztikus felsőerjesztésű ale sör, amit egykoron a Flamand régióban és Vallónia farmjain készítettek és főként a nyári munkák során fogyasztottak a földeken.
Nem hiába, kemény munkához sör dukál!
A stílus védjegyei határozzák meg a 'Kettő' alapjait is, persze amolyan fiatalosan bohém csavarral, köszönhetően a szolid hidegkomlózásnak. Keveredik benne a citrusfélék gazdag illata egy csipetnyi fűszeres karakterrel, a búza és a pilseni maláta édessége amit a grapefruit visszafogott keserűsége zár le.
6,5%-os fűszeres, száraz, világos sör.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 9-11 °C
A következő ételekhez ajánljuk: fűszeres sült csirke
(gazdagon fűszrezve), tengergyümölcsei
és érlelt, pikáns sajtok.
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, búzamaláta, komló,
Grapefruit héj, sörélesztő.
6,5%
III.BÉLA
Belgian Golden Strong Ale
Lokálpatriótaként úgy éreztük, hogy kötelességünk szerepet vállalni az egyik legnagyobb helyi rendezvénysorozatban és támogatni a székesfehérvári Királyi Napokat.
Elhatároztuk, hogy 2017-től minden évben egy igazi, 'királyi' sörkülönlegességgel fogjuk meglepni városunk lakóit.
Első 'királyi' főzetünknek a
Belgian Golden Strong Ale típust választottuk.
A sörstílus védjegyei a visszafogot gyümölcsösség, komplex aroma és a gyakran magasabb alkoholtartalom ötvözete, ahol kiemelten fontos, hogy számos különböző ízvilágot preferáló ember tetszését is elnyerje.. A gazdag malátás ízeket a belga sörökre jellemző visszafogott fűszeresség támogatja.
Gyümölcsös (sárgadinnye és eper) komlóaromáját a selyemfűméz rendkívül intenzív, és különlegesen aromás íze teszi igazán kerekké. A visszafogott hidegkomlózástól a sör opálossága arany hatást kelt és remekül rejti el
a sör 8%-os alkaholtartalmát.
Alapanyagok: ivóvíz, maláta (bécsi, pilseni), komló (magnum, huell melon), selyemfű virágméz, sörélesztő.
8%
UC #1
california common
UC#1
...avagy 'Brewery Under Construction', az első főzetünk a saját magunk által tervezett főzőrendszeren.
100%ig egyedi amerikai sörstílus, amely az 1800as évek végéről eredeztethető. Komplexitását az erjedésvezetés adja: alsó erjesztésű élesztővel (lager) készült felsőerejsztésű (ale) hőmérsékleten. Ködös, borostyános sör tartós, kemény fehér habbal rendelkezik. A visszafogottan gyümölcsös karakterét közepesen gazdag, gabonás malátásság jellemzi, amit egy asszertív keserűség tesz igazán kerek egésszé.
Egyszeri főzet, főként a főzőház / erjesztő oldali beállításához alkotott receptúra.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-9 °C
A következő ételekhez ajánljuk: feta sajt, fűszeres (thai és mexikói) ételek
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, karamellmaláta, komló, sörélesztő.
5,5%
dark ness
american porter
Finomra hangolt porter, csokoládé barna szín, krémes hab és robusztus 6,5%-os alkoholtartalom. Kellemes csokis-kávés malátapörköltséggel, fűszeres-citrusos komlózással és határozott keserűséggel egy igazi kompromisszumm mentes, tekintélyes sör.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-13 °C
A következő ételekhez ajánljuk: sült és grillezett húsok, csokoládés desszertek.
Alapanyagok: ivóvíz, árpamaláta, karamellmaláta, pörkölt maláta, zabpehely, komló, sörélesztő.
6,5%
kapcsolat
Erjesztők Klubja Kft.
8000 Székesfehérvár, Berényi út 83.
Adószám: 25599662-2-07
Cégjegyzékszám: 07-09-027109
Bankszámlaszám: 11736006-21195314
2017 © Erjesztők Klubja Kft. - 8000 Székesfehérvár, Berényi út 83.